ukenru
chi-budut-zatrimuvati-poroshenka-v-aeroportu-zmi-diznalisya-pro-rishennya-bankovoyi

Чи будуть затримувати Порошенка в аеропорту: ЗМІ дізналися про рішення Банкової

 • 38544 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Народний депутат, лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко, якому висунули підозру в держзраді у “вугільній справі”, де фігурує й нардеп Віктор Медведчук, завтра має повернутися до України. Голова “ЄС”, швидше за все, отримає можливість самостійно прийти до Печерського суду об 11:00, пише "Дзеркало тижня" з посиланням на джерело, повідомляє УНН.

Деталі

За інформацією джерела видання в Офісі Генпрокурора, “Банкова постійно визначалася зі стратегією затримання Порошенка”. “Але не лише бажання зірвати лідеру "ЄС“ телекартинку з багатотисячною підтримкою в момент затримання силовиками (команда ґрунтовно готується до зустрічі лідера), стало ключовим у зміні рішення Банкової. За словами джерела, є проблеми з якістю рішення Печерського суду, яке було ухвалено за півгодини”, — пише “Дзеркало тижня”.

“У рішенні про затримання міститься низка слабких процесуальних моментів, які адвокати можуть легко розбити і цим поставити під сумнів всю справу”, — уточнює джерело.

“Тому народний депутат, швидше за все, отримає можливість самостійно прийти до Печерського суду завтра об 11:00. І тільки якщо він не прийде, прокурори матимуть підстави його затримати. Безумовно, з огляду на "хитання“ Банкової, рішення будь-якої миті можуть змінити”, — пише видання.

Щодо перспективи судового засідання та запобіжного заходу для Петра Порошенка на період розслідування, то, за версією джерела видання, "на нього чекає цілодобовий домашній арешт". “Сума застави з 1 мільярда гривень, швидше за все, злетить до 100 мільйонів”, — уточнило джерело.

Доповнення

Порошенку повідомлено про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. П'ятого президента України викликали 23 грудня до ДБР, проте він перебував за кордоном.

6 січня Порошенко повідомив, що 17 січня повернеться до України, та зустрінеться з Генеральним прокурором Іриною Венедіктовою. Його адвокат стверджує, що є ухвала про затримання Порошенка для доставки до суду.

6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно п’ятого президента України Петра Порошенка.

У ДБР очікували, що Порошенку оберуть запобіжний захід у день його повернення - 17 січня.

Згодом у ДБР уточнили, що 17 січня 2022 року об 11 годині буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного у вигляді тримання під вартою стосовно Порошенка. ДБР сподівається, що Порошенко самостійно прийде на засідання суду в понеділок.

Українські Національні Новини

Політика