cheskyi-uriad-prahne-zvilnytysia-vid-sanktsii-na-import-rosiiskoi-stali

Чеський уряд прагне звільнитися від санкцій на імпорт російської сталі

 • 24673 переглядiв

Чеська Республіка домагається звільнення від санкцій ЄС щодо російської сталі, посилаючись на відсутність життєздатних альтернативних постачальників і занепокоєння щодо впливу на промисловість. Чеський міністр Сікела впевнений, що вони отримають виняток під час обговорення 12-го пакету санкцій ЄС.

Міністр промисловості і торгівлі Чехії Йозеф Сікела підтвердив прохання про виключення щодо імпорту російської сталі, оскільки країна не може замінити поточного російського постачальника. Питання про продовження виключення розглядається в рамках переговорів щодо дванадцятого пакету санкцій проти росії, який нещодавно представила Єврокомісія.

Про це повідомляє УНН із посиланням на інтернет-портал Ceske Noviny та Euractiv.

Деталі

Міністр промисловості і торгівлі Чехії Йозеф Сікела вважає, що Чехія отримає виняток для імпорту російської сталі. Про це Сікела заявив в Брюсселі перед зустріччю міністрів торгівлі ЄС. Посадовець зазначив, що країна шукає інші рішення, але їх наразі немає, крім того він визнав, що деякі постачальники знаходяться в Китаї, але їхня продукція недостатньо високої якості, а самі поставки ненадійні.

Я твердо вірю, що підхід, згідно з яким санкції повинні в першу чергу шкодити тому, проти кого вони спрямовані, а не тому, хто їх вводить, буде збережений, і що в цьому випадку ми отримаємо дозвіл

- сказав Сікела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент подякував причетним до справедливих відповідей росіянам

Нинішній виняток діятиме лише до наступного року, хоча, як і Бельгія та Італія, Чехія хоче отримати виняток для імпорту російської сталі до 2028 року, повідомило Чеське інформаційне агентство. Зокрема у Чехії, металургійна компанія Vítkovice Steel, що базується в Остраві, домагається продовження пільг на імпорт російської сталі до 2028 року.  Яна Дронська, прес-секретар Vítkovice Steel, повідомила Чеському інформаційному агентству, що якщо термін дії пільги закінчиться, це може призвести до кризи в будівельній або автомобільній галузях.

Нагадаємо

Деякі країни Євросоюзу виступили за пом'якшення антиросійських санкцій, у новому 12-му пакеті, оскільки побоюються, що контрактні вимоги можуть поставити європейські компанії в невигідне конкурентне становище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща пропонує Україні рішення для припинення страйку перевізників на кордоні

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Крим повернуть історичні назви кримськотатарською мовою

     • 21321 переглядiв

    Швеція підтримує рішення Фінляндії щодо закриття кордону з рф

     • 21663 переглядiв