ukenru
chervoniy-khrest-peredav-ukrayinskim-polonenim-v-makiyivsku-koloniyu-posilki-vid-rodichiv

Червоний хрест передав українським полоненим в Макіївську колонію посилки від родичів

 • 8858 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Представникам Міжнародного комітету червоного хреста вдалося передати посилки від родичів для українських полонених, які утримуються в Макіївській колонії. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

"Сьогодні МКЧХ вдалося передати посилки від родичів заручників в Макіївську колонію. Посилки передали керівництву колонії і так званим представникам ОРДО", - написала І.Геращенко.

За її словами, представників МКЧХ в чергове не пустили до полонених і категорично відмовили в допуску.

"За всі роки війни, інспірованої РФ на Донбасі, місії МКЧХ вдалося лише двічі передати керівництву тюрми передачі для хлопців (вперше - перед цьогорічним Великоднем, вдруге - сьогодні). Але ЖОДНОГО разу МКЧХ не допустили до тюрем і заручників", - підкреслила І.Геращенко.

При цьому, на думку депутата, в даній ситуації виглядає "дивним" мовчання з приводу не допуску до українських заручників представників МКЧХ і публічне мовчання з цього приводу координаторів від ОБСЄ в мінських групах.

"Так, вони мають бути над процесом, неупередженими і аполітичними. Але не помічати 2 роки кричущого порушення гуманітарного права, не говорити про це публічно - не думаю, що це допомагає в імплементації мінських угод", - зазначила І.Геращенко.

Українські Національні Новини

Суспільство