Так, вчені провели дослідження, під час якого три роки спостерігали за 84 тис. курців віком від 45 до 69 років. Медики проводили порівняння ефектів від вживання білого або червоного вина, пива, а також міцних спиртних напоїв на ймовірність виникнення раку легенів. Після проведення аналізу таких чинників, як вік, дохід і рівень освіти, індекс маси тіла, наявність емфіземи, історія хронічних хвороб дихальної системи, а також з огляду на частоту вживання алкоголю і куріння, фахівці прийшли до висновку, що вино червоних сортів попереджає виникнення ракових утворень в ослаблених легких курців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали споживати більше пива та вина
За підрахунками експертів, кожен випитий келих червоного вина на місяць знижував ризик виникнення раку легенів на 2%, а найістотніше зниження ризику було відзначено серед тих, хто вживав один-два келихи щодня, в такому випадку ймовірність онкології легенів скорочувалася на 60%.
Однак вчені наголосили, що вино необхідно вживати тільки в помірних дозах.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, американці назвали кращим українське вино від ТМ “Коктебель”.