ukenru
chervone-myaso-shkodit-sertsyu-vcheni

Червоне м'ясо шкодить серцю - вчені

 • 19309 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Вживання в їжу червоного і обробленого м'яса, такого як бекон, сосиски і шинка, може збільшити ризик розвитку серцевих захворювань. Такого висновку дійшли британські вчені, передає УНН з посиланням на науковий журнал "Food, Science and Nutrition".

Деталі

Так, в рамках нової роботи, вчені вивчили результати 13 різних досліджень за участю 1,4 мільйона осіб. Загальний період спостереження за добровольцями становив 30 років. Аналіз цих даних дозволив фахівцям комплексно і всебічно вивчити вплив м'яса на здоров'я.

У результаті вчені виявили, що з кожними 50 грамами вживаного обробленого м'яса (ковбаса, сосиски, бекон) в день ризик ішемічної хвороби серця зростає на 18%.

Що стосується необробленого червоного м'яса, такого як свинина, баранина і яловичина, ризик зростає на 9%, в порівнянні з повною відмовою від м'яса.

Примітно, що в ході аналізу не було виявлено ніякого збільшення ризику розвитку ішемічної хвороби серця при вживанні птиці.

До слова

При COVID - 19 підвищується ризик збільшення в'язкості крові і закупорки судин, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, а також регулярно вимірювати рівень холестерину.

Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини. В цілому червоне м'ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я, тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м'ясо — всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство