ukenru
chervone-myaso-provokuye-depresiyu-vcheni

Червоне м'ясо провокує депресію – вчені

 • 13468 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Любителі червоного м'яса схильні до депресії більше, ніж ті, чий раціон складається переважно з овочів, молочних продуктів і фруктів. Такого висновку дійшли китайські вчені, передає УНН з посиланням на National Library of Medicine.

Фахівці проаналізували 21 дослідження, проведене вченими з 10 країн. Вони помітили, що набагато рідше страждають депресією любителі фруктів, овочів, продуктів з цільного зерна, риби, оливкової олії, нежирних молочних продуктів.

Цитата

"Навпаки, з підвищеним ризиком розвитку депресії пов'язане споживання червоного і/або обробленого м'яса, очищених зерен, солодощів, жирних молочних продуктів, масла, картоплі і жирних підлив", — йдеться в повідомленні.

Результати досліджень прокоментували також в Американській академії неврології. Там заявили, що депресія найбільш часто зустрічається у літніх людей і у тих, хто відчуває проблеми з пам'яттю.

Цитата

"Нерідко це пов'язано з вживанням ліків, але виявляється, і раціон харчування теж має значний вплив", — зазначив член Американської академії неврології, доктор Лорел Шеріан.

До слова МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень. Всесвітня організація охорони здоров'я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати.

У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань. Червоне м'ясо-всі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Здоров'я