cherez-vorozhiy-obstril-na-zaporizhzhi-zgorilo-20-gektariv-iz-yachmenem

Через ворожий обстріл на Запоріжжі згоріло 20 гектарів із ячменем

 • 315899 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Внаслідок російського обстрілу селища в Запорізькій області 30 липня загорілося поле ячменю. Також у неділю горіла посадка та суха трава поблизу одного із сіл Запорізького району. Про це повідомляє УНН із посиланням на МВС.

Цитата

«30 липня о 18:46 ворог здійснив обстріл одного із сіл Запорізького району. Внаслідок чого загорілося поле ячменю. Площа пожежі склала 20 га. До приїзду підрозділів ДСНС місцеві фермери задискували поле, тим самим запобігли розповсюдженню вогню та врятували 60 га врожаю», - йдеться у повідомленні.

В цей час, за даними МВС, виникла ще одна пожежа внаслідок обстрілу поблизу одного із сіл Запорізького району. Горіла посадка та суха трава на загальній площі 0,02 га. Рятувальники ліквідували займання.
В обох випадках жертв та постраждалих немає.

Доповнення

Як зазначили в МВС, щодня рятувальники ліквідовують загоряння на відкритих місцевостях. Здебільшого їх причиною є саме людський фактор: необережне поводження з вогнем чи навмисні підпали — спалювання сухої трави та сміття.

Такі пожежі дуже швидко поширюються на значну площу, особливо у суху вітряну погоду, знищують гектари лісових масивів, шкодять довкіллю, можуть спричинити пожежі житлових будівель та споруд, і навіть стати причиною травмувань і загибелі людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабні лісові пожежі у світі: статистика та причини загоряння

В ДСНС застерегли, що навіть невелике загоряння може стати причиною масштабної пожежі.

Та закликали бути особливо обережними на деокупованих територіях, де більшість полів, лісових масивів є потенційно небезпечними. Тож випалювання сухої трави може призвести до детонування вибухонебезпечних предметів, що залишилися там після бойових дій і як наслідок — до трагічних випадків, вказали в МВС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Херсонщина: російська армія атакувала гімназію у Білозерці

     • 251984 переглядiв

    Україна отримала 1,25 млрд дол. гранту від США

     • 373020 переглядiв