ukenru
cherez-vorozhi-obstrili-na-kharkivschini-9-tisyach-lyudey-evakuyuvali-u-bezpechni-naseleni-punkti

Через ворожі обстріли на Харківщині 9 тисяч людей евакуювали у безпечні населені пункти

 • 173743 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Через ворожі обстріли з деокупованих територій Харківської області 9 тисяч людей евакуювали у більш безпечні населені пункти. Про це інформує Харківська ОДА, пише УНН.

Деталі

За офіційними даними, свої домівки покинули майже 9 тисяч людей з деокупованих громад Харківської області.

Евакуація відбувається через велику кількість обстрілів, які наносять російські військові по деокупованим територіям Харківщини. За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, людей вивозять у більш безпечні населені пункти.

Цитата

“З моменту деокупації офіційно залишили домівки 8933 особи. В тому числі 859 дітей, 91 особа з інвалідністю. Усім пропонуємо поселення. Хтось залишається на ніч і потім їде жити до родичів. На сьогодні в гуртожитках Харкова та області мешкає понад 700 ВПО”, - наголосив Синєгубов.

Зокрема, тільки з деокупованих громад Куп’янського району на сьогодні евакуювали близько 6 тисяч людей. Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки голови Куп’янської РВА Андрій Канашевич, тих, хто не має власного авто, вивозять автобусами, також допомагають виїхати волонтери.

Доповнення

Завдяки наступальним діям української армії у Харківській області від російських окупантів звільнено вже 454 населені пункти.

Українські Національні Новини

Суспільство