cherez-viynu-rf-proti-ukrayini-spivpratsya-nato-yes-nabula-bilshogo-znachennya-lideri-alyansu

Через війну рф проти України співпраця НАТО-ЄС набула більшого значення - лідери альянсу

 • 382142 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. У комюніке Вільнюського саміту лідери НАТО зазначили, що через військову агресію росії проти України відносини альянсу з ЄС стали більш вагомими, пише УНН.

Цитата 

“В умовах загарбницької війни росії проти України співпраця НАТО-ЄС набула більшого значення. Ми недвозначно продемонстрували єдність мети та спільну рішучість у виконанні наших взаємодоповнюючих, узгоджених і взаємодоповнюючих ролей”, - йдеться  у повідомленні. 

Деталі 

Лідери НАТО мають намір спільно з ЄС продовжувати підтримувати Україну. Ба більше, вони привітали створення спеціалізованого координаційного штабу НАТО-ЄС щодо України.

Альянс спільно з Євросоюзом досягли відчутних результатів у стратегічних комунікаціях, зокрема у боротьбі з дезінформацією, протидії гібридним та кіберзагрозам, навчаннях, оперативному співробітництві, оборонних можливостях, оборонній промисловості та дослідженнях, боротьбі з тероризмом, розбудові потенціалу оборони та безпеки. 

“Ми продовжуємо розширювати наше співробітництво щодо стійкості, захисту критичної інфраструктури, нових і проривних технологій, космос, наслідки зміни клімату для безпеки та геостратегічна конкуренція. Ми також продовжуватимемо розглядати системні виклики, які ставить КНР для євроатлантичної безпеки. Політичний діалог між НАТО та ЄС залишається важливим для розвитку співпраці між НАТО та ЄС”, - йдеться у комюніке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери НАТО підтримують формулу миру Зеленського

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Лідери НАТО підтримують формулу миру Зеленського

     • 141483 переглядiв

    На Київщині працює ППО - КМВА

     • 313256 переглядiв