ukenru
cherez-vidklyuchennya-elektriki-na-shakhti-gorska-vidkrili-provadzhennya

Через відключення електрики на шахті "Горська" відкрили провадження

 • 20038 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Правоохоронні органи розслідують відключення від електроенергії шахти "Горська" ДП "Первомайськвугілля" в Луганській області за двома статтями Кримінального кодексу України. Про це повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Луганській області Павло Лисянський на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вчора я розмовляв з керівництвом прокуратури Луганської області, в.о. прокурора міста Лисичанська, співробітниками ГУНП в Луганській області щодо ситуації, яка склалася на шахті "Горська", вони мені повідомили, що за фактом відключення шахти від електроенергії внесені дані до ЄРДР за ст. 273 частина 1 КК України - порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах та ст. 364 частина 2 КК України - зловживання владою або службовим становищем", - написав Лисянський.

Також він зазначив, що на сьогодні в шахті перебувають 12 гірників на тому ж горизонті 700 м.

"Стан здоров'я гірників задовільний. Вимога шахтарів не змінилися, вони просять гарантій невідключення підприємства від електроенергії", - додав Лисянський.

Нагадаємо, у Луганській області страйкують шахтарі через спроби відключення електроенергії в шахті.

Українські Національні Новини

Економіка