cherez-straik-polskykh-pereviznykiv-led-ne-zahynuv-ukrainskyi-vodii-u-yakoho-zakinchuvavsia-insulin

Через страйк польських перевізників ледь не загинув український водій, у якого закінчувався інсулін

 • 93671 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. 

Координатор новоствореного штабу з надання допомоги українським водіям на території Польщі Віктор Козак розповів кореспондентці УНН, як вдалося вийти з ситуації, коли в українського інсулінозалежного далекобійника, що не один день перебував на польсько-українському кордоні, почали закінчуватися медикаменти.

Цитата

 "Був в п'ятницю випадок такий, що інсулінозалежний водій їхав на автомобілі і в нього закінчувався вже інсулін. Приймали рішення або везти його в Хелм і там купити цей інсулін, але потрібен був електронний рецепт, якого у нього (у водія - ред) не було. І прийняли рішення, поїхати прямо до протестувальників, до поліції.  Там інсулінозалежний далекобійник доповів про свій стан здоров’я і його пропустили до України поза чергою.

розповів Віктор Козак

Деталі

Штаб допомоги українським водіям діє на трьох кордонах, де все ще тривають блокади. Сьогодні вже можна побачити його роботу на КПП "Краківець", згодом, за словами Козака, допомога водіям буде і на "Раві-Руській". Також координатор думає, що сьогодні-завтра допомога буде доставлена і до КПП "Ягодин".

Починаючи ще з п’ятниці двоє людей на легковому автомобілі їздять поза чергою, зупиняються біля скупчення водіїв та питають, що їм потрібно привезти. В основному далекобійники просять питну воду, проте є й інші запити, наприклад дехто питає про ліки.

КПП "Ягодин - Дорогуськ"

Щодо пунктів пропуску "Ягодин – Дорогуськ", там за словами координатора, географічно дуже добре розположені заправки. Вони є в Хелмі та між Хелмом та "Дорогуськом". Водії, знаючи, що будуть стояти в черзі, заздалегідь запасаються усім необхідним.

Також було знайдено сім’ю українців, яка проживає в 7 км від КПП. "І ця українська сім’я виявила бажання, сказала: "Ми будемо допомагати, кажіть що треба. У нас є радіостанція, ми можемо оголошувати водіям. У нас є телефон, хай дзвонять, ми будемо привозити будь-що будь-коли.

зазначив Віктор Козак

Доповнення

На питання кореспондентки УНН: "Як у цілому водії себе почувають" координатор відповів: "На диво водії стримані. Вони розуміють цю ситуацію. Вони знають, що вимоги польських водіїв, вони є безпідставними. Вони ніколи не виконаються як водіями, так і нашою владою, бо це на рівні Євросоюзу треба вирішувати. Вони толерантно себе ведуть".

Загалом моральний дух водіїв в доволі непоганому стані. Вони допомагають один-одному, бо розуміють, що простоять на кордоні ще не один день.

Нагадаємо

Сьогодні ми повідомляли, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури створило штаб для допомоги українським водіям, які застрягли на блокпостах.  

Також в п’ятницю державна інспекторка інформаційної політики Волинської митниці розповіла кореспондентці УНН, з яким проблеми зіштовхуються українські водії, які змушені стояти днями на кордоні в Польщі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В електронній черзі для перетину КПП "Ягодин" майже 4000 далекобійників 

Ганна Оніщенко

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Єрмак та Ельброн: про безпекові гарантії для України

     • 4436 переглядiв