cherez-obstrily-rf-bez-svitla-chastkovo-zalyshaiutsia-ponad-400-naselenykh-punktiv-defitsytu-elektryky-nemaie-minenerho

Через обстріли рф без світла частково залишаються понад 400 населених пунктів, дефіциту електрики немає - Міненерго

 • 35203 переглядiв

Понад 400 українських населених пунктів частково знеструмлені через російські обстріли та технічні проблеми, проте міністерство енергетики підтверджує, що дефіциту електроенергії немає, а енергосистема залишається стабільною.

Внаслідок бойових дій та технічних причин без електроенергії часткового залишаються 423 населені пункти.  Усі міста та селища, знеструмлені через негоду заживленні. Дефіциту електрики не спостерігається, обмежень немає в жодній з областей. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу міністерства енергетики.

Ситуація в енергосистемі стабільна. Дефіциту не спостерігається. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для покриття потреб споживачів

- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у короткостроковий аварійний ремонт виведено один блок ТЕС. Водночас до роботи повернули два блоки, які виходили в ремонт минулої доби.

В Міненерго зауважили, що усі відключення електроенергії пов’язані з бойовими діями та технічними причинами.

Знеструмлення

Усі населені пункти, знеструмлені через негоду, заживленні.

На Донеччині через обстріли рф залишаються без електропостачання 117 населених пунктів. Внаслідок бойових дій знеструмлено шахту в області.

Також уночі росіяни тричі обстріляли ТЕС в прифронтовому регіоні – пошкоджено обладнання, ТЕС залишається в роботі.

У Запорізькій області через обстріли залишаються без світла 63 населених пункти – близько 26 тис споживачів. Також з технічних причин без електроенергії 1,5 тисячі абонентів.

На Сумщині та Чернігівщині внаслідок бойових дій без електроенергії опинився 71 населений пункт.

Також на Харківщині знеструмлено 1,4 тисячі споживачів через бойові дії. Триває огляд мереж, пошкоджених внаслідок нових обстрілів, у п’яти громадах області.

На Херсонщині часткового залишаються без напруги 45 населених пунктів.

У Львівській області через порушення правил проведення земляних робіт пошкоджено підземний розподільний газопровід низького тиску. Без газопостачання залишились 98 абонентів. Витік газу ліквідували. Роботи тривають.

Імпорт/ експорт

Імпорт електроенергії склав 202 МВт*год. Експорт не здійснювався.  

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У центрі Одеси обвалився будинок

     • 29590 переглядiв