cherez-negodu-bez-svitla-chastkovo-zalishilis-visim-oblastey-vnaslidok-obstrilu-rf-na-donechchini-bula-znestrumlena-shakhta

Через негоду без світла частково залишились вісім областей, внаслідок обстрілу рф на Донеччині була знеструмлена шахта

 • 71286 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. В Україні триває ліквідація наслідків негоди, яка вирувала у вихідні. Внаслідок непогоди без електроенергії частково залишились жителі вісьмох областей. На Донеччині через обстріл знеструмилася шахта, де перебували 28 працівників. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міненерго.

Наслідки негоди

У Дніпропетровській області внаслідок складних погодних умов електропостачання вимикалося у 293 населених пунктах. Без світла залишалися понад 77 тисяч споживачів. Наразі відключеними залишаються 52 населених пункти – понад 7 тисяч споживачів.

На Сумщині через несприятливі погодні умови – без світла понад 1,2 тисячі споживачів. Також через сильні пориви вітру на ранок 13 листопада залишалися знеструмленими місцеві жителі у Донецькій, Харківській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Чернігівській областях. Тривають роботи з відновлення електропостачання.

На Дніпропетровщині буревієм було пошкоджено наземний розподільний газопровід низького тиску – без газопостачання лишилися мешканці приватного сектору. В Міненерго зазначили, що витоку газу немає. Ведуться ремонтні роботи.

Генерація

Енергогенеруючі потужності працюють у штатному режимі. Запасів вугілля та мазуту на складах достатньо для безперебійної роботи станцій. Обсяг виробленої електроенергії достатній для повного забезпечення потреб споживачів та промисловості, вказали у відомстві.

У короткостроковий ремонт виводився один блок ТЕС. Наразі його переведено у резерв.

Наслідок обстрілів

На Донеччині через обстріл знеструмилася повітряна лінія та електропідстанція, внаслідок чого без світла залишилася одна із шахт. На момент відключення під землею перебували 28 людей. Усіх було виведено на поверхню.

На Харківщині енергетики відновили світло для понад 1,6 тисячі споживачів.

У Чернігівській області через ворожі обстріли повністю та частково знеструмлено 18 населених пунктів.

Без світла через бойові дії залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

Експорт/імпорт

Експорт електроенергії за 11 та 12 листопада до Молдови, Словаччини та Румунії сумарно склав 8 581 МВт*год, імпорт зі Словаччини та Румунії - 1965 МВт*год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода завдала шкоди у 9 областях України

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    УНН шукає редактора стрічки новин

     • 80035 переглядiв

    Законопроєкт про "військове ПДФО" направлено на підпис Президенту

     • 93177 переглядiв