ukenru
cherez-koronavirus-prezident-portugaliyi-dobrovilno-dotrimuyetsya-karantin

Через коронавірус президент Португалії добровільно дотримується карантину

 • 16916 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Президент Португалії Марселу Ребелу ді Соуза добровільно вирішив дотримуватися карантин через підозри на можливе зараження коронавірусом. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Як заявив політик, протягом найближчих двох тижнів він не збирається брати участь в жодних публічних заходах і зустрічах в Португалії і за кордоном.

Дотримуватися карантину ді Соуза вирішив тому, що минулого тижня він зустрічався з учнями школи на півночі Португалії, яку через якийсь час після цього закрили через підтверджений випадок зараження коронавірусом.

На сайті президента Португалії сказано, що ані хворий школяр, ані його клас не брали участі у зустрічі з главою держави. При тому що у нього немає ніяких симптомів зараження небезпечною інфекцією, ді Соуза все-таки вирішив добровільно дотримуватися вимог МОЗ, щоб "подати іншим хороший приклад", йдеться в документі.

За даними на ранок 9 березня, в Португалії зафіксовано 30 випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2. Жоден з них не привів до смерті пацієнта.

Нагадаємо, перші випадки інфікування COVID-19 були зафіксовані у Португалії 2 березня.

Українські Національні Новини

Новини Світу