ukenru
cherez-blokuvannya-rosiyeyu-portiv-ukrayina-ne-mozhe-vidpraviti-na-eksport-22-mln-tonn-zernovikh

Через блокування росією портів Україна не може відправити на експорт 22 млн тонн зернових

 • 192432 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Під час свого вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, через блокування росією портів Україна не може відправити на експорт 22 млн тонн зернових. Про це інформує УНН.

Цитата

"Зараз через те, що росія заблокувала наші порти на Чорному морі й захопила нашу частину берега Азовського моря, ми не можемо відправити на експорт 22 мільйони тонн зернових, які вже є на складах у нашій країні. Це той обсяг, який мав вийти на зовнішній ринок. І блокування росією нашого експорту дестабілізує ситуацію справді в глобальному масштабі", - сказав Зеленський.

Деталі

За словами Президента, результатом такого блокування є дорожчання продовольства в різних країнах. А отже, виникає загроза голоду у Африці, Азії та у деяких країнах Європи.

Додамо

На Україну припадає близько 10% поставок усієї світової пшениці, проте з початком війни росія заблокувала ключові українські порти в Чорному морі, через які здійснюється транспортування. У сховищах Одеси та інших міст експорту на Захід чекають сотні тисяч тонн зерна.

Нагадаємо

Представники ООН знову заявили про загрозу продовольчої кризи, що нависла над світом, через блокаду експорту українського зерна.

Українські Національні Новини

Політика