chekhiia-ne-puskatyme-v-krainu-hromadian-rf-bez-biometrychnykh-pasportiv

Чехія не пускатиме в країну громадян рф без біометричних паспортів

 • 22087 переглядiв

З вчорашнього дня, 3 липня, Чехія не визнає небіометричні паспорти рф. Таким чином громадяни росії з такими паспортами не зможуть легально перебувати на території Чехії. Про це пише УНН з посиланням на МЗС Чехії.

Деталі 

Очільник МЗС Чехії Ян Ліпавський пояснив, що таке рішення прийняли з огляду на безпекову ситуацію, аби уникнути можливих диверсій збоку росіян.

Безпека є пріоритетом для нашого уряду. Ми не будемо чекати на чергову диверсію. Кожен, хто хоче залишитися в нашій країні, повинен довести свою благонадійність. І у випадку з росіянами паспорта з небіометричними даними, з яким прибули, зокрема, вбивці з Врбетіце, вже не буде достатньо

йдеться в дописі чеського посадовця в X.

Доповнення

Як пише iDNES Мар’яна Вернерова з відділу комунікації МЗС пояснила, що небіометричні паспорти набагато легше модифікувати і підробити. 

Якщо громадянин Росії пред'являє в Чехії небіометричний паспорт, він перебуває тут нелегально, і зараз вирішується питання, що з ним робити

- заявила Вернерова.

У виданні зауважили, що Чехія поінформувала про своє рішення на засіданні компетентного органу ЄС і закликала інші держави вжити таких же заходів.

Нагадаємо

Чехія розшукує генерала військової розвідки рф за причетність до вибухів на складах зброї у 2014 році. 

Популярні

Новини по темі