ukenru
chechotkin-rozpoviv-v-yakikh-tts-ukrayini-naygirsha-situatsiya-z-pozhezhnoyu-bezpekoyu

Чечоткін розповів, у яких ТЦ в Україні найгірша ситуація з пожежною безпекою

 • 11060 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін назвав ТЦ, в яких склалась найгірша ситуація з пожежною безпекою. Серед них є об’єкти з Харкова, Тернополя, Києва та Дніпра. Про це повідомив Микола Чечоткін під час засідання Каміну, передає УНН.

Так, за словами Чечоткіна, увага до питань безпеки практично не приділяється на таких об’єктах:

  • ТЦ "Сансіті" у місті Харків;
  • ТЦ "Марципан" у місті Тернопіль;
  • Супермаркет "Наш Край" у місті Здолбунів Рівенської області;
  • Універмаг "Дитячий світ" та ТЦ "Магелан" у місті Києві;
  • ТЦ "Вавилон" у місті Дніпро.

"У зазначених об'єктах шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного захисту і оповіщення роками залишаються в непрацездатному стані", - зазначив Чечоткін.

Загалом, в кожному восьмому ТРЦ виявлено порушення щодо утримання шляхів евакуації. Понад 30% ТРЦ не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, понад 45% не дообладнані системою протипожежного захисту, або данні системи знаходяться в неробочому стані та не обслуговуються.

Як повідомляв УНН, пожежа в російському Кемерові торгово-розважальному центрі "Зимова вишня" стався 25 березня. За останніми даними, жертвами трагедії стали 60 осіб, ще 79 постраждали. Порушено кримінальну справу, обвинуваченими по ній проходять вісім осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство