ukenru
chaus-znayshovsya-advokat-kazhe-vin-poki-ne-zatrimaniy-i-perebuvaye-pid-zakhistom-sbu

Чаус знайшовся. Адвокат каже, що екссуддя поки не затриманий і перебуває під захистом СБУ

 • 29500 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Колишній суддя Микола Чаус знайдений і він не є поки затриманим і знаходиться дійсно під захистом СБУ. Про це повідомив адвокат Чауса Ростислав Кравець у Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні пошуки виявилися більш результативними. Микола Чаус знайдений і на скільки це можливо, він у безпеці і отримує необхідну медичну допомогу і повірте вона йому потрібна. Мені вдалося з ним поспілкуватися. На мій погляд ситуація не те щоб неординарна, таке взагалі немислимо, щоб могло взагалі статися.

Він не є поки затриманим і знаходиться дійсно під захистом СБУ", - написав Кравець.

Додамо

Адвокат висловив сподівання, що "перші особи держави знайдуть в собі сміливість взяти на себе відповідальність і з максимальним дотриманням прав людини вирішити це питання".

"Поки на цьому все, а ми з колегами займаємося підготовкою всіх необхідних документів", - резюмував адвокат.

Що ще відомо

Раніше Служба безпеки заявила про те, що затримала екс-суддю Миколу Чауса на законних підставах. У відомстві знають про його місцезнаходження, і повідомили, що на даний момент затриманому надають необхідну медичну допомогу.

Що було раніше

Як стало відомо зі ЗМІ, в п'ятницю, 30 липня, в поліцію подзвонив житель села Мазурівка Вінницької області, і повідомив, що в селі з'явилася людина на ім'я Чаус Микола Олексійович 1966 року народження.

Чаус нібито підтвердив, що був викрадений невідомими особами і підтвердив, що є екс-суддею Дніпровського райсуду Києва.

Як повідомляв адвокат Чауса Олександр Вишневий, в Вінницьку область прямували детективи НАБУ для його затримання.

НАБУ закликало правоохоронців передати детективам підозрюваного колишнього суддю. Інформаційні видання повідомляли, що обвинуваченого Чауса перехопили співробітники Служби безпеки України.

Адвоката Чауса Ростислава Кравця не пускають до затриманого вже другий день. СБУ заявила, що офіційно колишнього судді в будівлі немає.

Українські Національні Новини

Політика