ukenru
cdc-pidvischiv-riven-nebezpeki-mavpyachoyi-vispi-ta-rekomenduye-nositi-maski-pid-chas-podorozhey

CDC підвищив рівень небезпеки мавпячої віспи та рекомендує носити маски під час подорожей

 • 189471 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Центри США з контролю та профілактики захворювань (CDC) підвищили рівень небезпеки віспи мавп і рекомендували мандрівникам носити маски. Про це УНН пише з посиланням на агенство dpa.

Деталі

CDC повідомив, що випадки захворювання було зареєстровано на всіх континентах, крім Антарктиди.

«Деякі випадки було зареєстровано серед чоловіків, які мають статеві контакти з чоловіками. Деякі випадки також були зареєстровані серед людей, які мешкають у тому ж домашньому господарстві, що й інфіковані люди», — йдеться у повідомленні CDC.

Експерти заявили, що ряд інфекцій, що передаються статевим шляхом, мають схожі симптоми, і реальна кількість інфекцій може бути вищою.

Віспа мавп проявляється як грипоподібні симптоми, перш ніж у пацієнтів з'являться висипи, ураження та збільшення лімфатичних вузлів. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, інкубаційний період між зараженням та появою перших симптомів може становити від п'яти до 21 дня.

Додамо

Агентство повідомило про 31 підтверджений випадок у США станом на полудень понеділка. Перші зареєстровані випадки у Вашингтоні, округ Колумбія, було зареєстровано в неділю.

Українські Національні Новини

Здоров'я