ukenru
byuro-ekonomichnoyi-bezpeki-vidilili-budivlyu

Бюро економічної безпеки виділили будівлю

 • 24502 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. Кабмін виділив будівлю Бюро економічної безпеки у Києві. Там розмістять центральний апарат БЕБ, пише УНН з посиланням на інформацію на сайті бюро.

Деталі

24 листопада Кабінет міністрів України видав розпорядження №1508-р “Про передачу будівлі у місті Києві до сфери управління Бюро економічної безпеки”.

"В управління БЕБ передано спеціальну обладнано будівлю за адресою: місто Київ, вулиця Шолуденка, 31. У вказаній будівлі буде розміщено центральний апарат БЕБ", - повідомили у бюро.

За даними з відкритих джерел, за цією адресою розташовувалося слідче управління фінансових розслідувань у структурі ДФС України.

Вищезазначена будівля, як зазначається, повністю відповідає специфіці функціоналу БЕБ, включаючи наявність спецзв’язку, кіберзахисту, кімнат для зберігання зброї, речових доказів і роботи із секретними документами.

"Рішення про виділення вказаної будівлі дозволить уникнути додаткових витрат коштів державного бюджету для дообладнання наданих приміщень, а також надасть змогу забезпечувати належне виконання функцій та завдань щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки України", - відзначили у бюро.

Доповнення

Верховна Рада у січні ухвалила законопроект про створення Бюро економічної безпеки, яким ліквідовується податкова міліція та в СБУ забирають можливість займатися економічними злочинами.

Міністерство юстиції України зареєструвало Бюро економічної безпеки у серпні. Його головою призначено Вадима Мельника. Бюро мало розпочати роботу 25 вересня. На наступний день після цього мала припинити своє існування Державна фіскальна служба, яка вже перебувала в процесі ліквідації.

24 листопада Кабмін офіційно запустив роботу БЕБ.

Українські Національні Новини

Політика