ukenru
busternu-dozu-dlya-ukrayintsiv-planuyut-vvesti-vprodovzh-sichnya-nastupnogo-roku-kuzin

Бустерну дозу для українців планують ввести впродовж січня наступного року – Кузін

 • 41280 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Ревакцинацію українського населення планують ввести в дію впродовж січня 2022 року. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив заступник міністра охорони здоров'я — головний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає УНН.

Цитата

"Розробляються плани щодо ревакцинації і зараз відповідно до світових тенденцій мова скоріш за все буде йти про введення бустерної дози, тобто це ревакцинальна однократна доза. Ми сподіваємося, що у першій половині січня ми також зможемо таке рішення затвердити спочатку на національній технічній групі експертів і після того впродовж січня його ввести в дію", — повідомив Кузін.

Деталі

Зокрема, він додав, що оптимальний термін для ревакцинації — від шести до дев’яти місяців після проведеної вакцинації.

Доповнення

В Україні триває 5-й етап кампанії з вакцинації проти COVID-19, під час якого щепитися можуть усі охочі українці віком від 18 років.

13 грудня в Україні схвалили додаткову дозу вакцини для людей з тяжкими супутніми хворобами. Проводити щеплення нею почали 16 грудня.

22 грудня у МОЗ повідомили, що Україна вводить ревакцинацію — бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для медичних працівників та працівників будинків інтернатного типу. Проводити щеплення нею почали 24 грудня.

Українські Національні Новини

COVID-19