bukkrosing-mkhp-u-dendroparku-na-vinnichchini-populyarizuyut-obmin-knizhkami

"Буккросинг МХП": у дендропарку на Вінниччині популяризують обмін книжками

 • 858149 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Благодійний фонд «МХП-Громаді» та БФ «Ладижин - Наш Дім» поповнили відкриту бібліотеку «Буккросинг МХП» новими книжками. Про це повідомляє пресслужба «Ладижин - Наш Дім», передає УНН.

Деталі

Шафки бібліотеки розташовані в дендропарку «Ладижинський Гай», що на Вінниччині. Вони були поповнені на 100 нових книжок.

«Серед книжок - видання для дітей, підлітків та книжки для саморозвитку, які прийдуться до смаку більш старшим читачам. А для найменших - яскраві картонні книжечки з малюнками», - ідеться у повідомленні.

Ідеї оновити літературу в шафках для буккросингу передувало бажання замінити наявні в них російськомовні видання, каже керівниця благодійного фонду «Ладижин - Наш Дім» Юлія Коломієць.

«Разом з представниками благодійного фонду «МХП-Громаді» ми обрали твори, які є найбільш популярними серед читацької аудиторії.

Тут є «Триста поезій» Ліни Костенко, «Їсти, молитися, кохати» Елізабет Ґілберт, твори Аньєс Мартен Люган, і навіть «Фактор» Черчилля, «Як одна людина змінила історію» Бориса Джонсона. А ще цікава дитяча та підліткова література», - уточнила вона.

Російськомовні видання підлітки з молодіжної ради планують переробити на крафтовий папір. А новенькі та цікаві книжки вже чекають своїх читачів.

«Але ми просимо не забувати головне правило буккросингу: прочитавши книжку, слід повернути її на місце, аби вона потішила якомога більше книголюбів», - повідомили у «Ладижин - Наш Дім», дякуючи «МХП-Громаді» за допомогу у придбанні книжок, а молоді - за участь у їхньому розповсюдженні.

Довідка

“МХП-Громаді” — український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія — комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Кіпер: зони для купання та оздоровлення офіційно відкрито

     • 923983 переглядiв

    Ворожий удар по Оріхову: поліція показала наслідки

     • 1025759 переглядiв