ukenru
budivnitstvo-dityachoyi-likarni-na-odeschini-zmi-povidomlyayut-pro-sumnivnu-kompaniyu-zabudovnika

Будівництво дитячої лікарні на Одещині: ЗМІ повідомляють про сумнівну компанію-забудовника

 • 13010 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. В Одеській державній обласній адміністрації анонсували будівництво дитячої обласної лікарні на півдні України на 700 ліжок, яка б об’єднувала всі медичні напрямки. Але в окремих ЗМІ поширилась інформація про те, що ще не оголошений тендер на будівництво лікарні може отримати будівельна компанія, яку нібито пов’язують з очільником апарату Одеської ОДА Денисом Мусієнко – "Антарес Груп", передає УНН.

Саме ця компанія у 2017 році виграла тендер на 17,5 млн грн на будівництво спорткомплексу у місті Вишневе, Київської області, в якому після снігопаду обвалився дах. Пізніше відповідальними визнали виконавців робіт, яким оголосили підозру в наданні неякісних послуг, що призвели до обвалу даху.

За інформацією онлайн-видання "Киеввласть", підприємство "Антарес Груп", що побудувало небезпечний аварійний об’єкт, працювало не лише у Вишневому, а й у Болградському районі Одеської області – саме там, де чинний глава апарату Денис Мусієнко був головою Болградскої РДА, а також депутатом Києво-Святошинського району Київщини, де представляв інтереси громади Вишневого.

У засобах масової інформації зазначається, що очоливши апарат Одеської ОДА з 2019, Денис Мусієнко нібито планує лобіювати інтереси проблемної будівельної компанії для будівництва дитячої лікарні. З судового реєстру відомо, що компанією "Антарес Груп" є учасником кримінального провадження.

Суть справи полягає в тому, що Василівська сільська рада Болградського району (Одеська область) перерахувала на рахунок компанії у якості завдатку грошові кошти в загальному розмірі 1 448 822,40 гривень за будівництво дитячого майданчика, однак жодних будівельних робіт не виконано, а державні кошти не повернуті.

В УНН підготували запит на керівника апарату Одеської ОДА Дениса Мусієнка з проханням прокоментувати вищезазначену інформацію.

Раніше УНН писав, що депутат Одеської міськради Олександр Матвєєв звинуватив свого колегу з депутатської постійної комісії з питань землеустрою та земельних відносин Олексія Єреміцу у лобіюванні інтересів скандального литовського забудовника "Ханбер".

Українські Національні Новини

Політика