ukenru
budivelni-krani-ta-navala-turistiv-yak-viglyadaye-notr-dam-cherez-tri-misyatsi-pislya-pozhezhi

Будівельні крани та навала туристів: як виглядає Нотр-Дам через три місяці після пожежі

 • 22300 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Через три місяці після масштабної пожежі собору Паризької Богоматері в Парижі зараз ведуться роботи з його відновлення. Усередину відвідувачів не пускають, однак його можна побачити ззовні, передає кореспондент УНН.

Так, наразі ведуться роботи з відновлення Нотр-Даму. Біля нього можна побачити будівельні матеріали, зокрема пластини для будівельних лісів. Крім того, позаду собору стоять два будівельні крани.

При цьому, відвідувачів усередину не пускають, а величезний паркан огороджує будівлю від сторонніх людей. Однак від цього туристів біля Нотр-Даму не меншає, вони не втрачають можливості сфотографувати, хай і зруйновану, історичну пам’ятку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горгулью для Нотр-Даму надрукували на 3D-принтері

Нагадаємо, собор Паризької Богоматері сильно постраждав в результаті сильної пожежі, що спалахнула увечері 15 квітня. Дах обвалився на дві третини, були зруйновані годинник і шпиль, навколо якого розташовувалися скульптурні групи з 12 апостолів і чотирьох крилатих тетраморфов — символів євангелістів. За щасливим збігом обставин вони були відправлені на реставрацію незадовго до загоряння і не постраждали.

Тоді, близько 400 пожежників займалися гасінням понад вісім годин. Незабаром після події президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що храм відновлять у п’ятирічний термін — до літніх Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали, як виглядає тимчасовий дах Нотр-Даму 

Через тиждень після руйнівної пожежі Нотр-Даму туристів знову допустили до собору.

А вже у середині червня у соборі відбулася перша після пожежі меса. Служба пройшла в каплиці східного крила Нотр-Даму.

Українські Національні Новини

Новини Світу