ukenru
budanova-priznachili-golovoyu-koordinatsiynogo-shtabu-schodo-povodzhennya-z-viyskovopolonenimi

Буданова призначили головою Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими

 • 177615 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Керівника головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова призначили головою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Про це повідомляє ГУР МО України, передає УНН.

Цитата

"Головою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими призначено начальника ГУР МО України", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України затвердивши його постановою від 11 березня 2022 р. № 257

Повідомляється, що основними завданнями Координаційного штабу є:

• сприяння здійсненню заходів, спрямованих на забезпечення виконання міжнародно-правових зобов’язань України з питань поводження з військовополоненими;

• сприяння координації діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших органів, органів місцевого самоврядування, військових формувань, утворених відповідно до законів, правоохоронних органів та громадських об’єднань з питань поводження з військовополоненими;

• визначення шляхів і способів розв'язання проблемних питань щодо поводження з військовополоненими.

"Для збору та узагальнення даних про військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно затриманих окупантами, у тому числі – і з-поміж мирного населення з обох сторін воєнних дій в Україні діє Національне інформаційне бюро", - зазначається в повідомленні.

В ГУР нагадують, що процедура звернень для родичів військовополонених залишається незмінною. Звернутися на “Гарячу лінію” Національного інформаційного бюро можна за коротким номером 1648 або 380 44 287-81-65 (для дзвінків з-за кордону).

Доповнення

Віцепрем'єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомляла, що відтепер обмінами військовополонених займатимуться головне управління розвідки Міноборони та Служба безпеки України.

Нагадаємо

В українських установах виконання покарань та слідчих ізоляторах створено 59 дільниць для тримання військовополонених.

Українські Національні Новини

Суспільство