ukenru
budanov-virishalna-i-ostannya-bitva-viyni-rosiyi-proti-ukrayini-bude-tsiyeyi-vesni

Буданов: Вирішальна і остання битва війни росії проти України буде цієї весни

 • 454208 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Вирішальна битва у російсько-українській війні буде цієї весни. Таку думку в інтерв'ю USA Today висловив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов, передає УНН

Деталі

Прогноз генерал-майора Буданова зроблений на тлі значної невизначеності щодо того, як виглядатиме наступна фаза війниросії проти України. Він зазначив, що у росії закінчаться "інструменти війни" для досягнення своїх воєнних цілей до кінця весни.

"росія витратила величезну кількість людських ресурсів, озброєння та матеріалів. Її економіка та виробництво не в змозі покрити ці втрати. Вона змінила свій військовий ланцюг командування. Якщо російські військові не досягнуть своїх цілей цієї весни, у росії закінчаться її інструменти війни", - сказав очільник ГУР у своєму київському офісі, який посилено охороняється і де він живе з двома домашніми жабами, канарейками-детекторами отруйних газів і запасом зброї.

Крім цього, Буданов передбачив, що "вирішальна битва між росією та Україною буде цієї весни і вона стане останньою до закінчення цієї війни". Жодних конкретних доказів на підтвердження своїх тверджень він не надав, зазначило видання.

Як пише USA Today, прогноз очільника ГУР узгоджується з точкою зору незалежних військових аналітиків про те, що у росії наразі нестача боєприпасів, військового постачання та достатньої кількості кваліфікованих, організованих і вмотивованих солдатів для досягнення значного прогресу на сході України.

Нагадаємо

Кирило Буданов в інтерв'ю "Голосу Америки" наголосив, що наступні три місяці будуть дуже активними, які визначать подальший перебіг подій.

Українські Національні Новини

Політика