budanov-pro-zvilnennya-ostrova-zmiyiniy-vazhlivu-rol-vidigralo-znischennya-kreyseru-moskva

Буданов про звільнення острова Зміїний: важливу роль відіграло знищення крейсера "москва"

 • 785100 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. У звільненні острова Зміїний рік тому важливими факторами стали усунення з поля бою флагмана ворожого чорноморського флоту, який міг би обстрілювати локацію та нове озброєння української сторони. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, передає УНН.

Деталі

За словами начальника Головного управління розвідки, важливу роль у звільненні Зміїного відіграли поява в України озброєнь, здатних наносити вогневе ураження по острову без застосування авіації, а також знищення флагмана російського чорноморського флоту.

Цитата

«Якби не було знищено крейсер «москва», операцію [зі звільнення Зміїного] вдалось би здійснити, але крейсер міг би підходити на дальність ведення артилерійського вогню, і скільки в нього боєкомплекту було б, стільки він цей острів і обробляв би з артустановки. Як бачите, цього нема», ― зазначив Буданов.

Він додав, що хаос і паніка серед росіян, яка виникла внаслідок активних дій Сил безпеки та оборони України на Зміїному, змусила ворога кинути на острові багато зброї, військового обладнання та цінних для української воєнної розвідки документів.

«Документація нам досить допомогла у певних питаннях, особливо ― документація підрозділів протиповітряної оборони, зокрема технічна документація. Багато рідкісних плат, які ми шукаємо по всьому світу, нам вдалося зняти з елементів техніки ППО. Ми забрали пульти керування комплексами БПЛА, дуже багато систем зв'язку різних типів та зброї», ― розповів Кирило Буданов.

Доповнення

В інтерв’ю Рамінї Есхакзай начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов розповів, що операцію зі звільнення Зміїного почали планувати в середині березня 2022 року ― вона тривала в кілька етапів. Ворог, за його словами, діяв досить професійно, що завадило спершу вибити його повністю з усієї частини острова. Але навіть на першому етапі операцію можна вважати частково успішною, тому що вони зруйнували плани росіян щодо діяльності на Зміїному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річниця звільнення острова Зміїний: Залужний подякував Силам оборони

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф знову обстріляла Херсон, поранені двоє дітей

     • 178599 переглядiв