brytanska-rozvidka-rosiia-pochala-chastishe-vykorystovuvaty-proty-ukrainy-500-kilohramovi-kasetni-aviabomby

Британська розвідка: росія почала частіше використовувати проти України 500-кілограмові касетні авіабомби

 • 28260 переглядiв

Британська розвідка повідомляє, що з листопада росія активізувала використання касетних бомб РБК-500 в Україні. Ці бомби застосовуються, зокрема, в Донецькій області і можуть покривати площу в кілька сотень метрів.

З листопада військово-повітряні сили рф почали частіше використовувати 500-кілограмові касетні бомби РБК-500, повідомляє міністерство оборони Британії у своєму новому звіті на основі розвідданих, передає УНН.

З листопада 2023 року ВПС росії, ймовірно, почали частіше використовувати касетну бомбу РБК-500 вагою 500 кг. Залежно від варіанту, кожен РБК-500 викидає приблизно від 100 до 350 суббоєприпасів

- йдеться в дописі.

Деталі

В розвідці вказують, що РБК-500 були застосовані проти українських сил на Вугледарському напрямку та поблизу Авдіївки у Донецькій області.

росія могла інтегрувати в РБК-500 комплект керованого плануючого пристрою UMPC, що дозволяє літаку-носію випускати боєприпас за багато кілометрів від цілі.

"Російські комплекти плануючих бомб загалом мають низьку точність. Однак завдяки великій кількості суббоєприпасів одинична РБК-500 може діяти на площі в кілька сотень метрів, збільшуючи ймовірність завдання будь-якої шкоди призначеній цілі", - резюмували у розвідці.

Нагадаємо

За даними британської розвідки, російські війська здійснили невелике просування в спробі оточити Авдіївку, що призвело до тисяч жертв.

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Знімав роботу ППО в Одесі: СБУ затримала тіктокера

     • 24822 переглядiв

    Матір з немовлям врятували з палаючої будівлі на Львівщині

     • 22559 переглядiв

    В окупованому Севастополі пролунали вибухи

     • 33229 переглядiв