brytaniia-vnesla-20-milioniv-funtiv-sterlinhiv-do-trastovoho-fondu-pidtrymky-ekonomiky-ukrainy

Британія внесла 20 мільйонів фунтів стерлінгів до Трастового фонду підтримки економіки України

 • 35918 переглядiв

Велика Британія пожертвувала 20 мільйонів фунтів стерлінгів до фонду SURE для відновлення України, створеного MIGA в лютому 2023 року для підтримки економічного відновлення країни та залучення приватних інвестицій в умовах війни.

Британія зробила внесок у 20 млн фунтів стерлінгів до Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE), який у лютому 2023 року започаткувало Багатостороннє агенство з гарантій інвестицій світового банку (MIGA). Про це повідомили у Міністерстві фінансів України, передає УНН.

Деталі

Хочемо подякувати партнерам з Великої Британії за внесок до Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE). Крім фінансової підтримки, яку здійснює фонд в реальному секторі української економіки, для нас важливо і те, що все більше країн долучається до підтримки інвесторів, які готові взяти участь у відновленні України, не чекаючи закінчення війни

 - заявила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона також підкреслила, що гарантії MIGA є ключовим інструментом зменшення ризиків, забезпечуючи безперервність діяльності приватного сектору та залучення інвестицій для відновлення та відбудови країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в листопаді залучила від партнерів 2 мільярди доларів бюджетної підтримки

Міністр промисловості та економічної безпеки Великої Британії Нусрат Гані додав, що Британія прагне підтримувати довгострокові потреби України у відбудові.

Наш внесок у розмірі 20 мільйонів фунтів стерлінгів у страховий трастовий фонд MIGA дозволить зменшити ризики проєктів і залучити вкрай необхідні приватні інвестиції в Україну для підтримки економічного відновлення зараз і в майбутньому

- заявив британський урядовець.

Доповнення 

У міністерстві зазначають, що MIGA є активним провайдером страхування в Україні, видавши гарантії страхування політичних ризиків на понад 215 млн дол. із початку російського вторгнення в лютому 2022 року.

Через триваючу війну приватні страховики не можуть забезпечити страхування політичних ризиків в Україні. Натомість трастовий фонд SURE дозволяє MIGA продовжувати підтримувати прямі іноземні інвестиції в Україну в цей складний для країни період.

Разом із внеском Норвегії, який становив близько 22 млн доларів, відтепер MIGA зможе сукупно застрахувати мінімум 100 млн дол. нових інвестицій в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський інвестиційний банк відкриє регіональний офіс у Києві

Очікується, що фонд зросте до 300 млн дол. шляхом внесків додаткових донорів, що дозволить MIGA надати гарантії фінансування торгівлі, страхування банківських резервів під час конфлікту та страхування політичних ризиків для підтримки відновлення після війни.

Нагадаємо

Світовий банк затвердив новий проєкт INSPIRE, що фінансується за рахунок позики на 1,2 млрд дол. і має забезпечити фінансування 29 видів соціальних виплат майже 10 мільйонам українців, які постраждали від наслідків вторгнення рф в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС погодив пакет фінансової допомоги Україні на 50 мільярдів євро

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Нардеп Максим Єфімов складає депутатський мандат

     • 32323 переглядiв

    Уряд продовжив щомісячні доплати до пенсій за віком

     • 30466 переглядiв