brytaniia-oholosyla-pro-zymovyi-paket-humanitarnoi-dopomohy-ukraini

Британія оголосила про зимовий пакет гуманітарної допомоги Україні

 • 35420 переглядiв

Велика Британія надасть майже 36,75 млн фунтів стерлінгів гуманітарної допомоги Україні взимку, зосередивши увагу на найбільш вразливих верствах населення, в рамках своєї обіцянки на 2023-2024 роки на суму 127 млн фунтів стерлінгів.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги Україні у розмірі майже 36,75 млн фунтів стерлінгів (46,3 млн доларів – ред.). Про це повідомили на сайті уряду Великої Британії, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що глава МЗС Британії 6 грудня вирушить до США, щоб підтвердити непохитну підтримку України у боротьбі проти російської агресії. Напередодні свого візиту Кемерон оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги у розмірі 29 млн фунтів для нашої держави.

Ще 7,75 млн фунтів буде виділено на гуманітарну діяльність, зосереджену на потребах найбільш уразливих верств населення України, таких як жінки, літні люди та люди з інвалідністю.

Зазначається, що виділені гроші є частиною загальної суми британської гуманітарної допомоги Україні розміром 127 млн фунтів стерлінгів на 2023-2024 роки, про яку було оголошено на Конференції відновлення України в червні.

Нагадаємо

Британія внесла 20 мільйонів фунтів стерлінгів до Трастового фонду підтримки економіки України

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США та Швеція підписали Угоду про оборонну співпрацю

     • 30259 переглядiв