brytaniia-konfiskuvala-u-rosiiskoho-oliharkha-avena-ponad-750-tysiach-sterlinhiv-bloomberg

Британія конфіскувала у російського олігарха авена понад 750 тисяч стерлінгів - Bloomberg

 • 13294 переглядiв

Керуючий майном російського олігарха петра авена погодився на конфіскацію понад 750 000 фунтів стерлінгів у Британії. Гроші були конфісковані з банківських рахунків після звинувачень в ухиленні від санкцій.

Керуючий майном російського мільярдера-олігарха петра авена погодився на конфіскацію понад 750 000 фунтів стерлінгів, щоб завершити майже дворічне розслідування британської поліції щодо ухилення від санкцій. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Тисячі фунтів стерлінгів готівкою, знайдені і в особняку авена за межами Лондона, також були конфісковані відповідно до законодавства про "доходи, отримані злочинним шляхом,

- заявила представниці Національного агентства з боротьби зі злочинністю (NCA) Аннабель Дарлоу.

Деталі

NCA звинувачувало авена в тому, що він був "прокремлівським олігархом, який придбав свої багатства в останні дні радянського режиму".

Зауважується, що гроші, які зберігалися на банківських рахунках у HSBC Holdings Plc і Monzo Bank Ltd., були конфісковані після того, як дружина авена та керуючий його майном визнали, що ці кошти "або були майном, яке підлягає конфіскації, або були призначені для використання в протиправних діях".

Зазначається, що у самого авена немає банківських рахунків у Великій Британії, але його підозрювали в тому, що він використовував рахунки своєї дружини та фірми з управління майном як особисту "скарбничку" для фінансування свого способу життя.

Саме ж розслідування було зосереджено на близько 3,7 мільйона фунтів стерлінгів, направлених до Великої Британії з австрійського трасту за кілька годин до введення європейських санкцій проти авена.

Раніше NCA домагалося конфіскації 1,2 мільйона фунтів стерлінгів у авена.

Нагадаємо

У квітні цього року суд ЄС зняв санкції з російських олігархів петра авена і михайла фрідмана, задовольнивши їхній позов і скасувавши обмежувальні заходи, введені проти них після початку російського вторгнення в Україну.

Популярні

Новини по темі

Ольга Харлан вийшла у чвертьфінал Олімпіади-2024

 • 12787 переглядiв

Ворог пообіді обстріляв житлові квартали Херсона

 • 32939 переглядiв