ukenru
broneavtomobili-vantazhivki-ta-pozashlyakhoviki-litva-vidpravit-ukrayini-novu-partiyu-viyskovoyi-tekhniki

Бронеавтомобілі, вантажівки та позашляховики: Литва відправить Україні нову партію військової техніки

 • 123637 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Литва продовжує допомагати Україні боротися з російською агресією. Так, країна анонсувала передачу нової партії військової техніки. Вартість нового постачання становить 15,5 млн євро. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Литви.

Деталі

Міністерство національної оборони та Збройні сили Литви готують нову партію підтримки. Україна отримає:

  • 20 бронеавтомобілів М113;
  • 10 військових вантажівок;
  • 10 позашляховиків для розмінування.

Цитата

"... відправляємо вантажівки та позашляховики в Україну. Скоординована підтримка з боку нас та союзників є вирішальним фактором перемоги України, а після перемоги – у захисті її суверенітету. Першу підтримку в озброєнні Литва передала ще до початку війни, а зараз ми думаємо про додаткову ефективну підтримку, яка є критично важливою для українців", - наголосив міністр національної оборони Арвідас Анушаускас.

Крім того, Литва почала вчити українців користуватися західною зброєю. Наприкінці квітня в країні завершилися перші тренування для 20 інструкторів протитанкових систем.

Нагадаємо 

Цивілізований світ продовжує допомагати Україні боротися з російської агресією. Міністерство оборони США повідомило, що до України скоро надійде буксировані гаубиці M777 калібру 155 мм.

Українські Національні Новини

Політика