ukenru
britanskogo-shtamu-covid-19-v-ukrayini-ne-viyavleno-stepanov

"Британського" штаму COVID-19 в Україні не виявлено - Степанов

 • 10184 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У лабораторії берлінської клініки "Шаріте" перевірили 48 зразків з України на наявність нових штамів коронавірусу, і нових варіантів COVID-19, у тому числі "британського", не виявлено. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

Цитата:

"Щодо нового штаму (коронавірусу - ред.) можу сказати, що ми отримали результати досліджень з клініки "Шаріте". Ми відправляли, поки ми робимо усе це обладнання (щодо секвенування) в Україні, бо це такий складний процес,.. 48 зразків... У нас немає "британського" штаму, принаймні, у тих зразках, які ми відправляли, і немає штаму іншого", - зазначив голова МОЗ.

Деталі

Зі слів Степанова, Україна планує і далі перевіряти зразки в "Шаріте".

"Це буде постійний процес, щоб визначити (нові штами коронавірусу - ред.)", - вказав Степанов.

Доповнення

За даними ВООЗ, новий штам коронавірусу, вперше виявлений у Великій Британії, зафіксовано вже у 101 країні.

14 грудня 2020 року влада Великої Британії повідомила ВООЗ про виявлення методом геномного секвенування нового варіанту вірусу SARS-CoV-2. Результати аналізу вказують на здатність нового варіанту легше передаватися від людини до людини.

Виявлений "британський" варіант коронавірусу не лише швидше передається, але і, можливо, більш смертоносний, заявив раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він уточнив, що розроблені вакцини ефективні проти обох варіантів коронавірусу.

Українські Національні Новини

Здоров'я