ukenru
britanskiy-ekspert-rosiyskiy-nastup-na-donbas-zakhlinuvsya-bitva-za-region-zakinchitsya-za-kilka-tizhniv

Британський експерт: російський наступ на Донбас захлинувся, битва за регіон закінчиться за кілька тижнів

 • 293984 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Російський наступ на Донбасі, зважаючи на все, захлинувся, і битва за регіон закінчиться через два-чотири тижні, стверджує британський військовий експерт. Таку думку висловив науковий співробітник лондонського Королівського коледжу з вивчення війни Майк Мартін, пише УНН.

Деталі

"По суті, у росіян закінчаться війська, і українці вже готуються контратакувати", - каже Мартін.

На його думку, росіяни вже згаяли свій єдиний шанс захопити регіон.

"Вони вивели всі ці пошарпані частини з Києва, а потім спробували переформувати їх для бойових дій на сході", — пояснює експерт.

Але ці частини сильно постраждали в боях за українську столицю, а Росії не вдалося їх зміцнити та здійснити якийсь рішучий маневр.

Мартін каже, що заява Великої Британії про те, що тепер мета західної допомоги Україні – видавити російські війська з усієї території країни, включаючи Крим, знаменує серйозне стратегічне зрушення.

При цьому експерт вважає, що міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс була неправа, сказавши, що на це може знадобитися 10 років. За його оцінкою, російські сили розваляться раніше і, можливо, ми побачимо переворот у Росії.

Виділення Вашингтоном Україні 33 млрд доларів – це дуже чіткий сигнал про наміри, вважає Мартін.

На думку експерта, це також означає, що НАТО та США дійшли висновку, що володимир путін блефує, погрожуючи застосуванням ядерної зброї у разі, якщо НАТО підніме ставки у цьому протистоянні.

Напонім

На думку британської розвідки, битва за Донбас залишається головним стратегічним напрямком росії. Окупанти планують досягти заявленої мети контролювати Донецьку та Луганську області.

Українські Національні Новини

Політика