ukenru
britanska-rozvidka-proanalizuvala-vtrati-tsivilnikh-u-viyni-rf-proti-ukrayini

Британська розвідка проаналізувала втрати цивільних у війні рф проти України

 • 445456 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Зростання кількості жертв серед цивільного населення в Україні внаслідок повномасштабної війни рф здебільшого пов’язане з невибірковим застосуванням росією артилерії й інших систем озброєння, ідеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

У МО Британії зазначають, що на 13 лютого, за даними УВКПЛ ООН, було відомо про 18 955 жертв серед цивільного населення з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, з яких 7199 убитих і 11756 поранених. 697 жертв серед цивільного населення припали на січень 2023 року. 

В УВКПЛ заявили, що вважають, що фактичні цифри значно вищі. "Згідно з іншим незалежним аналізом, імовірно, було вбито понад 16 000 мирних жителів", - вказали у МО Британії.

Як зауважується, дані за січень 2023 року свідчать про те, що насильство тривало вздовж лінії фронту протяжністю 1200 км, але було зосереджено в основному в Донецькій, Луганській та Запорізькій областях. Протягом січня 2023 року спостерігалася дуже висока інтенсивність і тенденція до збільшення шкоди як для медичних, так і освітніх установ, повідомляють розвідники.

Цитата

"Ці інциденти та подальші жертви серед цивільного населення, імовірно, здебільшого пов’язані з відсутністю вибірковості з боку росії у використанні артилерії та інших систем озброєння", - вказує британська розвідка.

Раніше

Британська розвідка оцінила втрати росії у війні в Україні.

Українські Національні Новини

Війна