britanska-rozvidka-poyasnila-strategiyu-ukrayinskikh-atak-na-rosiyski-korabli

Британська розвідка пояснила стратегію атак на російські кораблі

 • 263594 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Атаки надводними суднами без екіпажу на російські танкери та корвети, що стались останніми днями, були націлені на найслабші ланки у транспортуванні палива та військових вантажів окупантів, йдеться у черговому звіті на основі розвідданих Міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

4 серпня 2023 року російський торговельний танкер (MT) Sig був атакований і виведений з ладу поблизу Керченської протоки, ймовірно, надводним судном без екіпажу (USV).

Це сталося через день після подібної атаки на десантний корабель «оленегорский горняк» і через два дні після, очевидно, зірваної атаки на російські патрульні катери, коли вони, ймовірно, супроводжували російське торгове судно (MV) «Спарта IV».

Попри те, що кораблі MT Sig і MV Sparta IV плавають під цивільним прапором, вони давно уклали контракти на транспортування палива та військових вантажів між росією та Сирією.

З 28 лютого 2022 року російські військові кораблі не можуть пройти через Босфор, через що російські військові сили в Сирії та Середземному морі сильно залежать від Sig, Sparta IV та кількох інших цивільних суден.

Атаки показують, що операції USV дедалі більше стають основним компонентом сучасної військово-морської війни і можуть бути спрямовані проти найслабших ланок морських шляхів постачання росії, зауважують аналітики.

Доповнення

За даними британської розвідки, десантний корабель росії “оленегорський горняк” скоріш за все зазнав серйозних ушкоджень. Атака дронів поблизу новоросійська стала серйозним ударом для чорноморського флоту.

З технічної точки зору, найближчим часом відновити цей великий десантний корабль буде для ворога досить проблематично. Це конструкція, яка робилася не на території сучасної російської федерації, і пошкодження там дуже значні. Найближчим часом ми цього „оленегорського горняка“ не побачимо, зауважили в ГУР.

За словами речника ВМС ЗСУ Дмитра Плетенчука, росіяни постійно порушують умови безпеки цивільного судноплавства, а їхні кораблі і судна, які перебувають у Керченській протоці, знаходяться там з порушенням прибережного попередження, яке було видане Україною ще 20 липня цього року щодо небезпеки судноплавства в цій протоці. І те, що сталося з «оленегорським горняком» - це є наслідок порушення прибережного попередження. ВМС заявили про свою непричетність до цього інциденту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: російські кораблі панічно маневрують в Чорному морі після атак дронів - Гуменюк

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі