ukenru
britaniyi-potribna-nova-strategiya-nakopichennya-dlya-pidtrimki-ukrayini-leyboristi

Британії потрібна нова стратегія накопичення для підтримки України - лейбористи

 • 753411 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Велика Британія має виробити нову стратегію щодо збільшення військового виробництва та перегляду закупівель, щоб краще підтримувати Україну та дати зрозуміти росії, що ситуація може лише погіршитися, заявив у вівторок голова оборонної політики опозиційних лейбористів. Про це інформує Reuters, пише УНН.

Деталі

Представник опозиційної Лейбористської партії Джон Хілі заявив, що Британії необхідно збільшити оборонне виробництво і припинити скорочення своїх збройних сил, щоб не лише підтримати Україну, а й виконати свої зобов'язання перед військовим альянсом НАТО.

“Те, що зараз вимагається від британського уряду… це не просто спеціальні оголошення про військову допомогу… але й більш довгостроковий план, на 2023 рік і надалі щодо військової, дипломатичної, економічної, гуманітарної допомоги, яку ми готові надати Україні”, - сказав Хілі агентству Reuters.

“Це рішення наразі. Це рішення наступного місяця у новому Інтегрованому огляді та у весняному бюджеті”, - сказав він в інтерв'ю, маючи на увазі огляд зовнішньої та оборонної політики Великої Британії. Хілі додав, що лейбористський уряд “завжди витрачатиме стільки, скільки необхідно для захисту Британії”.

Перед виступом в аналітичному центрі RUSI пізніше у вівторок він закликав уряд дати зрозуміти путіну, що "все буде ще гірше", попередивши, що амбіції Москви "не зупиняться на українських кордонах".

Він закликав прем'єр-міністра Ріші Сунака ухвалити новий підхід у оновленні зовнішньої та оборонної політики.

Додамо

Міністр оборони Бен Воллес заявив парламенту наприкінці минулого місяця, що збройні сили країни “спустошені та недофінансовані”, пізніше заявивши, що оборона має отримувати “зростаючу частку витрат” у довгостроковій перспективі.

Українські Національні Новини

Новини Світу