britaniya-zaprovadila-sanktsiyi-proti-rosiyskikh-suddiv-prichetnikh-do-uvyaznennya-opozitsionera-kara-murzi

Британія запровадила санкції проти російських суддів, причетних до ув’язнення опозиціонера Кара-Мурзи

 • 290841 переглядiв

Київ. 1 серпня. УНН. Велика Британія розширила санкційний список, додавши до нього шістьох громадян росії, причетних до арешту та ув'язнення опозиційного російського політика і журналіста Володимира Кара-Мурзи. Про це пише агентство Reuters, передає УНН.

Деталі

Санкції запровадили проти прокурорів Бориса Лактіонова та Анни Потичко, судді Віталія Білицького, Катерини Дорохіної і Наталії Дудар, а також судового експертп Данила Міхеєва.

Санкції передбачають, що цим людям буде заборонено в'їзд на територію Сполученого Королівства, а якщо у країні будуть виявлені їх активи, то їх буде заморожено.

Відзначимо, що Володимир Кара-Мурза — російський тележурналіст, режисер, колумніст, політичний і громадський діяч, публіцист. У 2015 році в Москві Кара-Мурзі отруїли, в результаті цього він мало не помер.

У квітні 2023 року його засудили до 25 років ув'язнення за звинуваченнями у критиці війни в Україні. Вирок Кара-Мурзі був широко засуджений, а британський уряд викликав російського посла.

Доповнення

Кара-Мурзу, який принципово залишався в росії після початку війни, затримали навесні 2022 року у справі про "фейки", влітку з'явилася справа про "небажану організацію", восени - про держзраду. Як повідомляв захист, у держзраді політика та журналіста звинуватили у зв'язку з виступами за кордоном.

Кара-Мурза провину не визнає і вважає кримінальне переслідування політичною розправою.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Укрнафта вивела у рейс 25 власних бензовозів

     • 631401 переглядiв

    Пентагон уклав контракт на технічну підтримку танків Abrams

     • 267494 переглядiв

    Дедалі більше країн вживають заходів проти куріння - ВООЗ

     • 340904 переглядiв

    Затримана у Батумі українка перебуває в ізоляторі – ЗМІ

     • 403780 переглядiв