ukenru
britaniya-virishila-prizupiniti-zakrittya-vugilnikh-elektrostantsiy-cherez-poboyuvannya-schodo-defitsitu-gazu-zmi

Британія вирішила призупинити закриття вугільних електростанцій через побоювання щодо дефіциту газу - ЗМІ

 • 188203 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У Великій Британії вирішили призупинити закриття вугільних електростанцій через побоювання щодо дефіциту газу, викликаного війною в Україні. Цієї зими, попереджають міністри, близько шести мільйонів господарств Сполученого Королівства можуть зіткнутися з відключенням електроенергії, інформує УНН з посиланням на The Times.

Деталі

Уряд Британії прагне збільшити постачання електроенергії, продовживши термін служби вугільних та атомних електростанцій. Як повідомили The Times анонімні джерела, "виправданий" найгірший сценарій, який розробили чиновники, говорить про те, що може виникнути масовий дефіцит газу, якщо росія піде далі, перекриваючи поставки до ЄС.

Міністр під час брифінгу припустив, що електроенергію можна буде нормувати для шести мільйонів будинків на початку наступного року, в основному в години пік вранці та ввечері. Обмеження можуть тривати понад місяць, що призведе до того, що ціни на енергоносії знову зростуть, а ВВП на наступні роки залишиться нижчим від прогнозованого, пише Times.

Дефіцит змусить Британію реалізувати сценарії на випадок надзвичайних ситуацій з газом, що, як зазначають, призведе до закриття газових електростанцій. Важкі промислові споживачі газу також будуть вимушені припинити його використання.

Крім того, повідомляють джерела, британські чиновники розробили ще більш похмуру стратегію на випадок повного відключення росії від постачання газу для ЄС. Це припускає, що відключення електроенергії може початися в грудні і тривати три місяці, з відключенням електроенергії як у будні, так і у вихідні.

Цитата

"Як відповідальний уряд, ми правильно плануємо кожен екстремальний сценарій, хоча б малоймовірний. Британія добре підготовлена ​​до будь-яких перебоїв у постачанні. На відміну від країн ЄС, наші запаси газу в Північному морі викачуються на повну, норвезькі бурові установки безпосередньо підключені до Великої Британії, а у нас друга за величиною інфраструктура імпорту СПГ у Європі, тоді як у Німеччині її немає. Враховуючи історичну залежність ЄС від газу путіна, зима може бути дуже важкою для країн континенту", - зазначив співрозмовник видання.

Раніше

Західні ЗМІ опублікували список європейських компаній, які платять росії за газ в рублях.

Українські Національні Новини

Політика