ukenru
britaniya-rozpochinaye-vaktsinatsiyu-pidlitkiv-preparat-otrimayut-ne-vsi

Британія розпочинає вакцинацію підлітків: препарат отримають не всі

 • 26037 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. У Великій Британії починають вакцинувати підлітків. Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JVCI) рекомендує прищеплювати від коронавірусу клінічно вразливих підлітків. Про це інформує Sky News, пише УНН.

Деталі

Міністр вакцин заявив депутатам, що Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JVCI) рекомендує дітям, які "мають підвищений ризик серйозної хвороби COVID-19", пропонувати коронавірусний джеб, і уряд прийме до уваги цю пораду.

Це означає, що дітям віком від 12 до 15 років з важкими нейроінвалідизаціями, синдромом Дауна, імунодепресією та множинними або серйозними порушеннями навчання будуть запропоновані вакцини Pfizer-BioNTech.

JVCI не радить прищеплювати здорових дітей, тому уряд цього робити не буде. 

Комітет прийняв це рішення, оскільки "докази показують, що COVID-19 рідко викликає важкі захворювання у дітей без супутніх захворювань" і що "мінімальна користь для здоров'я від надання універсальної вакцинації COVID-19 дітям не перевищує потенційних ризиків" .

Нагадаємо

Влада Великої Британії відмовилася від масової вакцинації від коронавірусу дітей і підлітків. Робити щеплення будуть тільки певні групи.

У Європейському союзі від коронавірусу вакцинували більше половини дорослого населення.

Українські Національні Новини

Новини Світу