britaniya-i-yaponiya-gotovi-dopomogti-ukrayini-zibrati-dokazi-voyennikh-zlochiniv-rf

Британія і Японія готові допомогти Україні зібрати докази воєнних злочинів рф

 • 423290 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Міністр юстиції Великої Британії Алекс Чолк заявив, що його країна готова співпрацювати з Японією, щоб допомогти Україні зібрати докази щодо воєнних злочинів, які вчинила росія під час вторгнення. По це міністр повідомив в ефірі японського каналу NHK, пише УНН.

Деталі

Алекс Чолк підкреслив, що слідчі повинні розуміти, як збирати докази, щоб судові процеси щодо ймовірних воєнних злочинів були справедливими, оскільки найбільшою проблемою для успішного судового переслідування є забезпечення того, щоб докази слідчі були прийнятні в суді. Чолк додав, що їм потрібно зібрати докази від очевидців і матеріали з відкритих джерел.

Міністр юстиції нагадав про виданий у березні Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт щодо президента рф володимира путіна за підозрою у скоєнні воєнних злочинів в Україні. Чолк додав, що суд у Гаазі має розумні підстави вважати, що путін несе відповідальність за незаконну депортацію та передачу дітей з окупованих територій України до росії.

Чолк сказав, що Велика Британія сповнена рішучості підтримувати МКС і прагне зробити все можливе, «щоб український народ отримав справедливість, на яку він заслуговує».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія призначила нового посла в Україні

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вибух у Київському суді: що знайшли в камері Гуменюка в СІЗО

     • 3094901 переглядiв

    В Україні з’явилось нове медіа для ІТ-ком’юніті — ProIT.org.ua

     • 457703 переглядiв

    Twitter погрожує подати в суд на Meta через нову соцмережу Threads

     • 218361 переглядiв