ukenru
brekhnya-a-ne-dumka-premyer-ministr-italiyi-pro-skandalne-intervyu-lavrova

"Політична агітація": прем’єр-міністр Італії про скандальне інтерв’ю лаврова

 • 503828 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі жорстко розкритикував інтерв’ю глави мзс росії сергія лаврова на телеканалі Rete4, де він висловився про єврейське походження Гітлера. Драгі заявив, що виступ російського політика на італійському телебаченні був політичною агітацією, пише УНН з посиланням на La Stampa.

Цитата

“Інтерв’ю? Насправді це була політична агітація. Ми маємо запитати себе, чи можемо ми погодитися запросити людину, яка просить, щоб її вислухали без будь-яких протиріч. У професійному (журналістському, - ред.) плані це не так вже й добре, це викликає дивні відчуття”, - сказав Драгі.

Деталі

Прем’єр-міністр заявив, що на відміну від росії, в Італії висловлюють різні думки, проте те, що сказав лавров під час інтерв’ю було “брехнею, а не думкою”. На запитання, чи займе Італія більш віддалену позицію щодо України, Драгі відповів, що країна продовжить підтримувати Київ у співпраці з міжнародними партнерами.

“Ми прагнемо миру, нам не потрібно змінювати позицію Італії в цьому сенсі. Ніхто з нас не хоче залишати Україну. Якщо Україна не зможе захиститися, ми матимемо підкорення та рабство демократичної та суверенної країни, а цього в Італії ніхто не хоче”, - сказав він.

Нагадаємо

Під час інтерв’ю Rete4 лавров висловив припущення про єврейське походження Адольфа Гітлера. Ізраїль засудив його заяву та звинуватив так званого главу мзс  росії у поширенні антисемітизму та приниженні значення Голокосту.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що після відповідної заяви перебування посла Ізраїлю в рф опинилося під питанням.

Українські Національні Новини

Політика