ukenru
boyoviki-shist-raziv-strilyali-poblizu-teleradiovezhi-yaku-okhoronyaye-natsgvardiya

Бойовики шість разів стріляли поблизу телерадіовежі, яку охороняє Нацгвардія

 • 8879 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. У середу, 17 листопада, російські бойовики стріляли поблизу телерадіовежі, яка транслює п’ять проукраїнських телеканалів на Донбасі. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані МВС.

Деталі

17 листопада у районі проведення ООС бойовики вели вогонь по населеному пункту Комишуваха Луганської області.

Спільний центр контролю та координації зафіксував шість обстрілів радіотелевізійної передавальної станції з артилерійського озброєння, ймовірно 122 калібру, на відстані 1000 і 100 метрів від об’єкту та інфраструктури цивільного населення.

"Із 15:00 до 15:45 був здійснений обстріл населеного пункту Комишеваха зі сторони тимчасово окупованого населеного пункту Первомайське. Ціллю противника, ймовірно, було знищення сигналу українського мовника. Упродовж останніх 4 днів окупаційні війська нарощують кількість обстрілів населених пунктів", ­­— зазначив начальник пресслужби СЦКК Олександр Гаркуша.

За його словами, у вересні цього року зафіксовано 7 обстрілів населених пунктів, у жовтні – 9, а станом на 17 листопада – 10 влучань у населені пункти або поблизу них. За кожним фактом обстрілу СЦКК спрямовує до ОБСЄ ноту та звертається до органів місцевої прокуратури для фіксації доказів та подальшого розслідування.

Радіотелевізійна станція у Комишувасі має стратегічне значення для держави, саме тому 21 серпня Національна гвардія взяла його під охорону та дбає про безпеку об’єкту.

Нагадаємо

У зоні проведення операції Об'єднаних сил сьогодні, 19 листопада, загинув один український військовий.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП