ukenru
boykot-olimpiadi-ye-kraynim-zakhodom-pitannya-virishuvatimetsya-kolegialno-guttsayt

Бойкот Олімпіади є крайнім заходом, питання вирішуватиметься колегіально - Гутцайт

 • 973530 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Бойкот Олімпійських ігор - 2024 – це крайній захід, питання вирішуватиметься тільки колегіально. Про це повідомив міністр молоді та спорту та президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Бойкот Олімпійських ігор – це вже крайній захід, потім ми будемо приймати таке політичне рішення, складне рішення для кожного спортсмена, тренера, кожної федерації, тому що Олімпійські ігри – це найважливіший старт для кожного спортсмена», - сказав Гутцайт.

Деталі

Він зазначив, що ухвалювати це рішення будуть тільки колегіально.

«Тільки з федераціями, тільки з нашими спортсменами. На минулому тижні я провів виконком Олімпійського комітету, потім була робоча зустріч з президентами всіх олімпійських федерацій всеукраїнських, і практично кожен президент висловив свою думку, що вони не бачать, як вони будуть приймати участь у змаганнях, де будуть російські та білоруські спортсмени. Але потрібно ще радитись з нашими спортсменами, тренерами. Це дуже складне й тяжке питання, але нам потрібно з часом прийняти вже вирішальне рішення, брати нам участь чи ні. Багато думок…» - розповів Гутцайт.

Доповнення

МОК раніше опублікував заяву, у якій припустили, що росіяни і білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором. Пізніше МОК прокоментував можливий допуск російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. В організації зазначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе.

У січні міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024, яка має проходити в Парижі, через допуск до змагань російських і білоруських спортсменів.

Українські Національні Новини

Політика