borrel-spodivaietsia-shcho-sohodni-za-pidsumkamy-zustrichi-ministriv-yes-mozhna-ochikuvaty-konkretnykh-krokiv-shchodo-pidtrymky-ukrainy

Боррель сподівається, що сьогоднішня зустріч міністрів ЄС призведе до конкретних кроків на підтримку України

 • 41672 переглядiв

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель сподівається, що сьогоднішня зустріч міністрів ЄС призведе до конкретних кроків на підтримку України, оскільки блок щодня працює над аналізом ситуації та підготовкою рішень для допомоги Києву.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель сподівається, що сьогодні за підсумками зустрічі міністрів країн ЄС можна очікувати конкретних кроків щодо підтримки України. Про це він сказав журналістам, прибувши на засідання Ради ЄС із закордонних справ у понеділок, пише УНН

Я сподіваюся (так)

- відповів Боррель на запитання щодо України, чи можна сьогодні очікувати конкретних кроків, на тлі того, як міністри закордонних справ – зустріч за зустріччю – постійно говорять: «Нам потрібно зробити більше». 

Він вказав, що сьогодні зберуться разом міністри оборони та закордонних справ - "тому що нам потрібно поставити точку щодо здатності країн-членів ЄС збільшити підтримку України".

"Ви знаєте, що ми давали багато попереджень, листів, просили подивитися, що ми можемо зробити. Нам потрібно більше боєприпасів. Нам потрібно більше пускових установок, (але) пускові установки без перехоплювачів — це як гармата (або) як рушниця без боєприпасів. Нам потрібні обидва. Треба поставити перехоплювачі на батареї, які вже є, і збільшити кількість батарей. І давайте подивимося, що можуть надати країни-члени, тому що в Брюсселі ми (цього) не маємо, це є у держав-членів", - сказав Боррель.

На уточнення, скільки часу потрібно, щоб активізуватися і зробити щось більше для України, Верховний представник ЄС відповів: "Подивіться, ми працюємо для України щодня, а не лише того дня, коли є Рада ЄС. Ми готуємо рішення, інформуємо держави-члени, аналізуємо ситуацію, подаємо запити, бачимо, що вони можуть зробити. І не лише тому, що є Рада ЄС – і я розумію, що це день преси, – а щоби підтримати Україну, ми працюємо щодня".

"І сьогодні настав день для держав-членів, щоб побачити, що вони можуть зробити, які потреби і чи, безумовно, вони здатні представити пропозиції. Але я не можу вам сказати раніше, я скажу вам після (зустрічі)", - наголосив Боррель.

ЄС візьме на себе естафету підтримки України після рішення про допомогу США - Bloomberg22.04.24, 11:55

Популярні

Новини по темі