ukenru
borrel-skliche-zustrich-goliv-mzs-nastupnogo-tizhnya-yakscho-ne-bude-ugodi-schodo-naftovogo-embargo-yes-proti-rf

Боррель скличе зустріч голів МЗС наступного тижня, якщо не буде угоди щодо нафтового ембарго ЄС проти рф

 • 239072 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Наступного тижня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ Європейського Союзу, якщо країни блоку не зможуть досягти угоди про нафтове ембарго проти росії до кінця вихідних, заявив у п'ятницю Верховний представник Європейського союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Європейська комісія пропонує внести зміни до своєї пропозиції щодо запланованого ембарго на російську нафту, щоб залучити на свій бік держави, які опираються, включаючи Угорщину, Словаччину та Чехію.

Боррель підтвердив, що він вірить у досягнення "спільного рішення, оскільки не всі країни перебувають у однаковій ситуації", і що угода має бути досягнена швидко, сказав він журналістам у кулуарах події у Флоренції.

Доповнення

4 травня в ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти росії за її вторгнення в Україну, який передбачає покарання за звірства в Бучі, поетапне нафтове ембарго та відключення Сбєрбанку від SWIFT.

Посли ЄС поки не дійшли згоди щодо нафтового ембарго проти рф.

За повідомленнями, посли ЄС збираються знову зустрітися 6 травеня, щоб влагодити розбіжності щодо санкцій проти рф: проблема у питанні нафтового ембарго для Угорщини, Словаччини, Болгарії та Чехії, а також зі списками певних імен.

Українські Національні Новини

Політика