ukenru
borrel-poslav-signal-rf-pislya-peregovoriv-g7-use-scho-predstavlyati-soboyu-napad-na-ukrayinu-matime-visoku-tsinu

Боррель послав сигнал РФ після переговорів G7: усе, що може представляти собою напад на Україну, матиме високу ціну

 • 35161 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Європейський Союз та країни G7 перебувають у режимі стримування, щоб дати Росії зрозуміти, що все, що може представляти собою напад на Україну, матиме високу ціну. Про це йдеться у заяві Високого представника ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля після зустрічі міністрів закордонних справ і розвитку країн G7, пише УНН.

Цитата:

"Великим питанням була ситуація на східному кордоні Європи, в Україні, де Росія концентрує війська. Це становить загрозу. На сьогоднішній зустрічі ми всі об'єдналися у підтримці України на підтримку її суверенітету та територіальної цілісності. Ми перебуваємо в режимі стримування, щоб дати Росії зрозуміти, що все, що може представляти собою напад на Україну, матиме високу ціну. Ми усі разом підтримуємо Україну", - йдеться у заяві Борреля, поширеній 11 грудня.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

Головна вимога Путіна полягає в гарантіях від США та їх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

7 грудня на тлі ситуації відбулася розмова президентів США та РФ.

Українські Національні Новини

Політика