ukenru
boris-dzhonson-zayaviv-scho-putin-maye-mozhlivist-piti-z-ukrayini

Борис Джонсон заявив, що путін має можливість піти з України

 • 470438 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив у вівторок, що не очікує подальших військових невдач росії в Україні, які підштовхнуть президента володимира путіна до застосування тактичної ядерної зброї, заявивши, що той має простір для маневру і припинення конфлікту. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

На запитання Talk TV, чи очікує він, що путін розгляне питання щодо застосування тактичної ядерної зброї, якщо він зазнає ще більше військових невдач в Україні, він відповів: "Ні, не думаю".

"З огляду на масовану підтримку росією того, що він робить, враховуючи очевидне ігнорування російськими ЗМІ того, що насправді відбувається в Україні, парадокс полягає в тому, що путін має набагато більше політичного простору, щоб відступити, піти", — додав він.

Джонсона також запитали про сварку між Москвою та Лондоном після того, як росія у вівторок попередила Велику Британію про негайну "пропорційну відповідь", якщо Велика Британія продовжить провокувати Україну на завдання ударів по цілям у росії.

Міністерство оборони росії процитувало заяву міністра збройних сил Великої Британії Джеймса Хіппі, який заявив радіо Бі-бі-сі, що Україна має повне право вистежувати цілі у глибині росії, щоб порушити логістику та лінії постачання.

Відповідаючи на запитання про скандал, Джонсон сказав, що українці мають право захищати себе, але додав, що Велика Британія не хоче, щоб криза вийшла за межі України.

Він також сказав, що його уряд зробить усе можливе, щоб допомогти двом британським выйськвим, захопленим в Україні, але будь-який обмін полоненими буде рішенням Києва.

Українські Національні Новини

Новини Світу