ukenru
borgi-pered-shakhtaryami-pogasyat-z-fondu-pidtrimki-osvitnikh-i-naukovikh-program-dlya-molodi-vereschuk

Борги перед шахтарями погасять з фонду підтримки освітніх і наукових програм для молоді - Верещук

 • 8078 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Борги по заробітних платах перед шахтарями погасять з фонду підтримки освітніх і наукових програм для молоді. Про це заявила представник уряду в парламенті Ірина Верещук під час брифінгу після погоджувальної ради в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Якщо ми говоримо, а звідки ми візьмемо ці кошти, адже має відбутись перерозподіл, то ми зараз говоримо про кілька пунктів, які будуть перерозподілені. А саме: бюджетна програма "Фонд Президента України з підтримки освітніх і наукових програм для молоді" - 800 млн грн іде на погашення боргів (перед шахтарями - ред.). Також ми перерозподіляємо виконання боргових зобов'язань за кредитом", - зазначила Верещук.

За її словами, перерозподілити видатки з кредитних зобов'язань уряду вдалось, завдяки зміцненню гривні.

При цьому вона додала, що кошти, які були передбачені бюджетними програмами щодо підтримки тваринництва (540 млн грн) і програма підтримки сільогоспвиробників (200 млн грн), які не були використані, будуть також розподілені.

Нагадаємо, на своєму засіданні 13 жовтня Кабінет міністрів України схвалив зміни до Державного бюджету на 2019 рік, яким виділив 1 млрд гривень на виплату заробітної плати шахтарям.

Українські Національні Новини

Політика