ukenru
borg-yanukovicha-sud-angliyi-14-veresnya-vinese-rishennya-za-apelyatsiyeyu-ukrayini

"Борг Януковича": суд Англії 14 вересня винесе рішення за апеляцією України

 • 13398 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Апеляційний суд Англії у п'ятницю, 14 вересня, оголосить рішення за скаргою України у спорі з Росією щодо єврооблігацій на 3 мільярди доларів, які називають "боргом Януковича". Про це йдеться на сайті суду, передає УНН.

“Зверніть увагу, що в п’ятницю, 14 вересня 2018 року, о 10:30 (12:30 за Києвом - ред.) рішення буде винесено щодо наступного: апеляція... фінальне рішення, юридична фірма Debenture Trust Corporation P.L.C проти України, представленої міністром фінансів України, який діє за дорученням Кабінету міністрів України”, - зазначено на сайті суду.

У лютому 2016 року компанія The Law Debenture Trust Corporation PLC подала позов проти України до Високого суду Англії і Уельсу щодо боргу. Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову The Law Debenture Trust Corporation PLC.

Високий суд Лондона в березні не визнав обґрунтованість аргументів України у справі про "борг Януковича".

Мінфін України в червні подав апеляцію на рішення Високого суду Лондона в справі Росії проти України щодо виплати 3 млрд дол. При цьому у вересні Україна компенсувала РФ 1,16 млн фунтів за постановою Високого суду Лондона.

Уряд України в 2013 році постановив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд доларів з погашенням 20 грудня 2015 року, які викупила Росія.

Україна повинна була виплатити борг в грудні 2015 року. Цього не сталося, оскільки в Україні ввели мораторій на повернення боргів кредиторам, в тому числі Росії. Після цього в лютому 2016 року Росія подала судовий позов проти України.

Українські Національні Новини

Політика